Listan till kårvalet ska sättas under mars månad. BO är intresserade av alla kandidater som vill arbeta för att Stockholms universitet ska bli ett ännu bättre universitet. Vi tror på ett kårparti som representeras av studenter som delar tanken om ansvar, frihet och jämlikhet men med olika erfarenheter och kunskap. Tillsammans målar vi allt rött blått!

Nedan presenteras kontaktpersoner samt personer som ämnar söka ert förtroende i kårvalet. Tveka inte att kontakta oss om du har lust att engagera dig eller ställa upp som kandidat!

Birgitta Lundholm, kandidatprogrammet i företagsekonomi

BirgittaBirgitta engageras mest av kommunikation under sina studier vid företagsekonomiska institutionen och sammanfattar resultatet av sina erfarenheter med John von Neumanns ord: »There’s no sense in being precise when you don’t even know what you’re talking about.« Birgitta vill utveckla ett större samarbete mellan universitet och näringsliv och göra det lättare att kombinera studierna med extrajobbet.

Johanna Jönsson, kandidatprogrammet i företagsekonomi

JJSUJohanna har motvilligt lämnat Skåne för att läsa företagsekonomi på SU. Under sommaren åker hon hem till Landskrona men under terminen tillbringas nästan all tid på, omkring och i lappis. När hon inte kämpar med korridorens gemensamma kök dricker hon gärna öl och diskuterar USA och Atlas Shrugged.  Viktigaste fråga? Relevant sommarkurser.

 

Andréas E. Lindström, juristprogrammet

10172812_10152919511363832_4342456441149775107_n Andréas kommer ursprungligen från Jämtland. Efter naturvetenskap på gymnasiet arbetade han som volontär i Indien och Centralamerika som ämneslärare åt socialt missgynnade barn. Efter hemkomsten har Andréas framför allt intresserat sig för finans och finansiell juridik. De frågor han anser viktigast är en effektiv studietid med ett tre-terminssystem och en bättre samverkan mellan universitet och näringsliv.

 

Alexandra Ivanov, idéhistoria och statsvetenskap

Alexandra är förbundsordförandeAISU i Fria Moderata Studentförbundet. När hon inte läser 55 hp i kvällskurser författar hon arga debattartiklar om dålig resursallokering inom högre utbildning eller hur destruktiv den postmoderna infiltreringen är.  Med individen i fokus, WSJ i väskan och pennan »alltid redo« står Alexandra till ert förfogande både dag och natt.


Maria Tiger Bodlund
, statsvetenskap och företagsekonomi

Profilbild2Maria Tiger Bodlund är uppvuxen på den Jämtländska landsbygden men flyttade direkt ner till huvudstaden för att läsa vidare efter gymnasiet och prova på storstadslivet. Hon läser sin fjärde termin påväg mot en dubbel kandidatexamen i stadsvetenskap och företagsekonomi på engelska. Maria kom nyss hem från hennes utbytestermin i Frankrike och jobbar nu i butik parallellt med studierna. Hon vill se ett utökat samarbete mellan universitetet och näringslivet. ”Det ska löna sig att plugga” tycker hon.

Johanna Patricius, kandidatprogrammet i internationella relationer och ekonomisk historia

11106326_1079570035392930_2140209688_n

Johanna är en infödd stockholmare som valde IR-programmet tack vare sitt stora intresse för samhällsfrågor. Hon anser sig vara konservativ och diskuterar gärna politik i tid som otid. Hon är även vinbonde på distans och föredrar ett glas egenproducerad riesling. Johanna vill se en tydligare, relevantare och framför allt konkretare koppling mellan näringslivet och studierna. Dessutom vill hon ha fler relevanta sommarkurser för en mer konkurrenskraftig utbildning


Ahmed Cherif,
ämneslärarsprogrammet för gymnasiet i Geografi och Historia

10710872_749820668418452_3129909144202430121_nAhmed ägnar större delen av sin till att studera. När han inte studerar engagerar han sig i olika politiska och ekonomiska evenemang. Det största intresset är ekonomi. Ahmed har under en längre tid varit aktiv infom MUF och är fortfarande det. Ahmed tillhör MUF Nynäshamn.

 

 

 

Carl Pålsson, naturgeografiprogrammet och ryska

599717_10150909979090738_1414859935_n

Mitt namn är Carl Pålsson och jag studerar nu naturgeografi på heltid och ryska på deltid. Jag har sedan tidigare även en fil. kand. i statsvetenskap. Jag har, som mina studieval påvisar, ett brett intresse för allt ifrån utvecklings- till politiska frågor. Jag har också under en längre tid varit medlem i LUF.

 

 

Alexander Lewerentz, doktorand i geologi

DSC_0464 Version 2Alexander är BO:s naturvetare och har efter avslutad masterexamen i Lund hamnat på SU som doktorand. Forskningsprojektet handlar om hur CO2 transporteras genom jordskorpan under bergskedjeveckning (tänk Himalaya) och bygger på fältstudier i Skotska högländerna. Förutom geologin finns stort intresse för single malt-whisky som trots yrkesvalet absolut inte dricks on the rocks.

Alexander Svenonius, kandidatprogrammet i företagsekonomiIMG_1883

Alexander infödd Stockholmare som tillbringar sommarn på Gotland. När han inte studerar så jobbar han somläxhjälp hos Studybuddy eller spelar rugby i Erikslunds kamratförening. Alexander är också engagerade i föreningen ekonomerna vid Stockholms universitet. En viktig fråga tycker han är ”ett levande universitet som inte bara föder utbildning utan även bildning och ett levande studentliv”.

 

Markus Sjöfors, kandidatprogrammet i företagsekonomi

P1210447 version 2Multi-musiker och ekonomstudent. Efter ett par år som musik-student i USA växlade Markus upp till ekonom-programmet på SU – med musiken kvar på sidan om. Utbildningsfrågor är centrala för Markus engagemang, under studietiden har han drivit dessa i Föreningen Ekonomernas Utbildningsutskott. Utanför studierna och arbetet i Föreningen Ekonomerna hittar du Markus på Monks Café, oftast diskuterande diverse esoteriska ämnen.

Lucas Karlsson, juristprogrammet

Lucas

Lucas ägnar större delen av sin tid till att studera, han läser till jurist och civilekonom på SU. När han inte studerar arbetar han antingen på häktet Kronoberg eller med programmering. Största intresset är filosofi. Han har tidigare varit politiskt aktiv inom MUF och Högerjuristerna. När Lucas får en minut över programmerar han på den senaste appen eller vandrar längs Roslagsleden.

 

Tanja Musazai, kandidat i Reklam och PR

11096293_10153212957436602_1643542300_oTanja ska ta sin kandidat i Reklam och PR, med ett särskilt intresse för företagskommunikation. Hon har tidigare varit aktiv inom Moderata Studenter vid Södertörn som ledamot. Tanja vill lyfta frågan hur man ska jobba för att minska gapet mellan näringsliv och universitet. Hon ser framemot att vara en del av borgerlig opposition och föra en relevant studentpolitik.

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *